Sekreti: Njerëzit e suksesshëm nuk i tregojnë të gjitha

A e keni vënë re që ne nuk dimë shumë gjëra për jetën e njerëzve të pasur? Ne nuk e kemi idenë përse ata kanë një avion privat dhe një vilë në ishujt tropikalë, por gjithsesi ata vazhdojnë të veshin rroba të vjetra. Kjo ndoshta sepse ata janë lakmitarë apo kanë frikë mos gjurmohen nga forcat speciale.

Në fakt, kjo ndodh për një arsye tjetër.

Një miku im me pozitë ma ka shpjeguar këtë situatë. Ai më tha se suksesi i vërtetë nuk ka të bëjë me lëvdatat apo me mburrjet. Për shembull, vajza e tij mësoi se i ati kishte pasur gjithmonë një avion privat në moshën 30-vjeçare.

Gjyshja ime gjithmonë më thoshte: “Nëse do të shmangësh zilinë e të tjerëve, atëherë mos fol. Askush nuk duhet të dijë për jetën tënde, ëndrrat, arritjet, mënyrën si je bërë i suksesshëm, dështimet e tua”.

“Nuk ke pse ia shpjegon këto askujt”.

Kjo nuk i referohet vetëm lumturisë por edhe qëllimeve të tua gjithashtu. Nëse ti deklaron planet dhe dëshirat e tua, ndoshta do të jetë e vështirë për t’i realizuar ato. Ëndrrat e tua nuk do të jenë më aq tërheqëse për ty sepse tanimë ti jua ke treguar të gjithëve, dhe miqve të tu tani nuk iu bënë më përshtypje. Ti do të humbasësh motivimin për t’i realizuar ato.

Mos harro:

• Nuk është e nevojshme ta “bërtasësh” lumturinë tënde në Facebook për të qenë vërtet i lumtur.

• Nuk është e nevojshme të shfaqësh mërzinë tënde në mënyrë që të rregullosh diçka

• Nuk është e nevojshme t’i tregoni kujtdo për ëndrrat tuaja në mënyrë që ato të realizohen

• Nuk të nevojitet miratimi i miqve të ecur përpara

• Nuk është e nevojshme të promovosh jetën tënde në Instagram të tregosh që je njeri me vlera

• Nuk është e nevojshme të shpjegosh dhe të provosh suksesin tënd

• Të duhet të “rrish urtë”

Më vonë do të shohësh se sa i lumtur, i pavarur dhe i qetë do të jesh! Dhe më e rëndësishmja, ti do të arrish të gjithë synimet e tua.