Shqiptarët në krye të listës së të dëbuarve nga BE

Shqiptarët janë të tretët në botë, përsa i përket urdhrave për t’u larguar nga një vend i BE-së në tremujorin e dytë të vitit 2022, pas algjerianëve dhe marokenëve. Raporti i fundit i Eurostat i publikuar sot tregon se Franca raportoi numrin më të madh të shtetasve jo-BE të urdhëruar të largoheshin nga territori i saj në tremujorin e dytë të 2022, ku vendin e tretë e zënë shqiptarët.

“Për sa i përket shtetësisë së njerëzve të urdhëruar të largohen nga territori i një shteti anëtar të BE-së, algjerianët (8 170) përfaqësonin pjesën më të madhe të totalit (8,5%), të ndjekur nga marokenët (7 235), shqiptarët (6 640) dhe pakistanezët (6). 260). Tunizianët (5 630) vijnë pas në listë, të ndjekur nga Bangladeshi (3 990), Gjeorgjianët (3 690), turqit (3 425), indianët (3 135) dhe irakenët (2 940)”, thuhet në raport.

Sipas Eurostat vetëm në tremujorin e dytët të 2022 janë kthyer 2 650 shqiptarë, duke kryesuar listën e shtetasave jashtë BE-së që u kthyen në një vend tjetër.

“Shqiptarët (2 650) kryesuan listën e shtetasve jashtë BE-së që u kthyen në një vend tjetër në tremujorin e dytë të 2022, të ndjekur nga gjeorgjianët (2 030), rusët (1 165), turqit (1 055), ukrainasit (840), Serbët (800), marokenët (790), algjerianët (745), moldavët (700) dhe irakianë (660)”, vijon më tej Eurostat.