Shtegu i Ngjyrave, “vallëzimi” në Parkun e Korabit

Shtegu i Ngjyrave është kalimi Shishtavec-Çaje në parkun natyror Koritnik- Korab. Një nga destinacionet më të vizituara këto vitet e fundit e sidomos gjatë verës për shkak të klimës alpine dhe temperaturave të përshtatshme.

Ky destinacion shqiptar ofron një nga eksperiencat me unike në bjeshkët e Shqipërisë. Ai është një shteg i ri për të eksploruar për të apasionuarit pas hiking dhe natyrës. Afër këtij shtegu ndodhet edhe trekëndëshi ndërkufitar Kosovë-Shqipëri-Maqedoni e Veriut.
Ekzistojnë disa shtigje lidhëse dhe pika dalëse që çojnë në zona të banuara, që shoqërohen me nivele të ndryshme vështirësie për ecje. Seksioni më i madh i shtegut, rreth 150 km, është në territorin shqiptar ku kalon nëpër Parkun e Natyrës Korab-Koritnik të njohur si një luginë alpine dhe habitat i shumë kafshëve të egra.

Pamja që e rrethon është vërtetë magjike dhe për rreth 7 orë ecje ky shteg do t’ju lërë me gojë hapur. Sezoni i verës është dhe më i bukuri për ta vizituar pasi shumëllojshmëria e luleve të kësaj zone e kthejnë atë në një parajsë të vogël në tokë.

Kukësi me bukuritë natyrore që e rrethojnë dhe monumentet e kulturës është kthyer në një destinacion turistik si në dimër edhe në verë. Të shumtë janë turistët vendas e të huaj, të apasionuar pas ngjitjeve në mal, që kanë shijuar vitet e fundit bukuritë e bjeshkëve. Një ndër destinacionet më kryesore së fundmi është parku natyror Korab-Koritnik.