Si të arredosh një shtëpi të vogël, gabimet që duhet të shmangësh

Nëse po mendoni të blini një apartament të vogël ose jeni duke jetuar në një hapësirë modeste për sa i takon metrave katrorë, ndaluni për një moment: para se të kuptoni se çfarë të bëni, le të shohim se çfarë është mirë të mos bëjmë. Këtu janë pesë gabime klasike që duhet t’i shmangni medoemos.

Është e pashmangshme që përgjatë rrugës të bëhen disa gabime të dekorit dhe disa aspekte nuk merren parasysh, gjë që mund të jetë thelbësore. Për t’u marrë me problemin, shohim disa nga gabimet më të zakonshme…

Nënvlerësoni dritën natyrale
Nëse drita natyrale në shtëpi është një aleat i rëndësishëm, në një shtëpi të vogël mund të jetë miku juaj më i mirë, prandaj mos e neglizhoni atë. Për ta bërë maksimumin, shmangni perdet që bllokojnë rrezet e diellit dhe zgjidhni pëlhurat që lejojnë dritën të flirtojë natyrshëm.
Arredim në miniaturë
Ujdisja e një apartamenti të vogël me shumë mobilje miniaturë mund të vijë natyrshëm, megjithatë është një gabim që nuk duhet nënvlerësuar, pasi rrezikon të mbajë peng mjedisin dhe të krijojë një hapësirë shumë të pabarabartë. Planifikimi është gjithmonë i nevojshëm, sidomos në këto raste: konsideroni përmasat e duhura dhe përfundimisht zgjidhni mobilje me porosi. Dy pjesë të mobiljeve që nuk kanë nevojë të ruhen në aspektin e madhësisë: divani dhe qilimi.
Çrregullim
Hapësira është ajo që është, ju duhet ta bëni atë të banueshme. Kjo është arsyeja pse nuk mund të përballojmë rrëmujën e disa sipërfaqeve të disponueshme, sepse do të rrezikonim krijimin e një ambienti të çrregulluar dhe të pakëndshëm. Duhet të angazhohemi pak më shumë për të ruajtur rendin dhe për të hequr dorë prej atyre gjërave që nuk na duhen.
Mos rrezikoni
Gabimi i fundit për të mos bërë në një apartament të vogël është të shqetësohesh shumë për madhësinë. Kur është fjala për mobilimin, shpesh duke luajtur në anën e sigurt rrezikon ta zvogëlosh shtëpinë në një mjedis të ftohtë dhe jo shumë personal. Mos u frikësoni nga ngjyrat dhe modelet ose një mobilje pak më të guximshme dhe mbi të gjitha mos e neglizhoni artin në mure.
Mos e konsideroni lartësinë
Kur kemi të bëjmë me një ambient të reduktuar ne priremi të shqetësohemi kryesisht në lidhje me pamjet katrore në dispozicion, duke mos marrë parasysh hapësirat vertikale. Në një shtëpi të vogël, nga ana tjetër, muret janë me të vërtetë të çmueshme: ne mund të shtojmë hapësirë shtesë me rafte ose mund t’i shtojmë dhe t’i vendosim ato në dëshmi për ta zgjatur shikimin lart me perde ose pjesë panoramash.