Sipërfaqet që nuk duhet t’i pastroni kurrë me uthull

Metodat natyrore të pastrimit janë padyshim efektive. Megjithatë, ndonjëherë do të ishte mirë të mos i provonit sepse ka më shumë mundësi të dëmtojnë sipërfaqen dhe të mos e pastrojnë. Uthulla është një material i tillë që nuk duhet ta përdorni as të tretur në ujë.

Shikoni më poshtë se cilat sipërfaqe nuk duhet t’i pastroni kurrë me uthull:

Granit dhe mermer

Pastruesit e acidit mund të gërvishtin sipërfaqen e granitit ose mermerit dhe të lënë pas një vend të shurdhër ose të zbardhur.

Do të ishte mirë që këto sipërfaqe t’i pastroni me ujë të vakët dhe disa pika sapuni. Është shumë e rëndësishme të mbani mend se sapo të keni mbaruar me pastrimin, duhet ta fshini sipërfaqen shumë mirë në mënyrë që të mos ketë ujë.

Mobilje me dyllë

Shumë nga mobiljet që keni riparuar mund të kenë një shtresë dylli të veçantë për mbrojtje dhe shkëlqim. Nëse vendosni t’i pastroni me uthull, e vetmja gjë që mund të bëni është të hiqni qirinjtë dhe të largoni shkëlqimin e tyre.

Pllaka guri

Pllakat prej guri që vendosni por nuk duhet ta pastroni kurrë me uthull ose limon sepse guri do të gërryhet.