Tesla nis përdorimin e Android Auto dhe Apple CarPlay

Ekosistemi i softuerit të Tesla deri më tani ka qenë i kufizuar në kryesisht aplikacione të krijuara nga vetë prodhuesi i veturave dhe nuk ka mbështetur as CarPlay të Apple, as Android Auto të Google. Kjo më në fund po ndryshon, pasi Tesla lëshoi ​​një dokumentacion zyrtar API për zhvilluesit që të fillojnë të krijojnë aplikacione.

Disa aplikacione të palëve të treta po ekzekutohen sot në Teslas, por ato mbështeten në API-në jozyrtare dhe janë mjaft themelore për sa i përket funksionalitetit. Shumica e tyre janë aplikacione telefonike dhe të bazuara në shfletues, ndërsa tani API më në fund është zyrtarizuar.

Dokumentacioni i ri i API-së është mjaft i kufizuar dhe është përshtatur për subjektet e ndërmarrjeve me flotë Tesla, në mënyrë që kompanitë të mund të menaxhojnë makinat e tyre në mënyrë më efikase. Dokumentacioni përmend gjithashtu aplikacionet e integrimit të orëve të mençura, raporton Arena EV.

Dokumentacioni gjithashtu thotë se të gjitha aplikacionet e palëve të treta duhet të kalojnë përmes API-së së re duke filluar nga viti i ardhshëm.

Megjithëse ky nuk është një dokumentacion i plotë API dhe një SDK (Kit për Zhvillimin e Softuerit), është një hap i madh drejt zhvillimit të një ekosistemi më të hapur dhe më miqësor për përdoruesit.

Është koha, pasi Elon Musk ka folur për këtë që nga viti 2016. Ai parashikon një eksperiencë përdoruesi të ngjashme me CarPlay dhe Android Auto, por që funksionon në mënyrë origjinale në automjetet Tesla.