Threads humbi gjysmën e përdoruesve të përditshëm aktivë

Threads tashmë ka filluar të përballet me një humbje të përdoruesve aktivë të përditshëm pasi euforia fillestare është shuar.

Aplikacioni Threads, i cili është kundërpërgjigje e Instagramit për Twitter, ka qenë një sukses i madh që nga fillimi i tij. Shtatë ditë pas fillimit, ai fitoi më shumë se 100 milionë përdorues, duke e bërë atë aplikacionin me rritjen më të shpejtë ndonjëherë.

Megjithatë, siç ndodh zakonisht, çdo gjë merr fund, kështu që emocionet për aplikacionin e ri tashmë janë shuar. Sipas raporteve të reja, numri i përdoruesve aktivë ditorë në Threads është përgjysmuar në krahasim me javën e parë që nga fillimi.

Kështu, Threads pati një rënie nga 49 milionë përdorues aktivë ditorë në 23.6 milionë në vetëm një javë.

Ndërsa shumë besojnë se Threads mund të jetë aplikacioni i parë “Twitter killer” që e bën atë të vërtetë, ndryshime të rëndësishme do të duhet të ndodhin.

Duke përjashtuar javën e parë që nga fillimi, Threads tani është rreth një e pesta e madhësisë së Twitter, dhe e ngjashme kur shikojmë statistikat e përditshme të përdoruesve aktivë. Twitter aktualisht ka rreth 110 milionë përdorues aktivë në ditë.

Edhe pse mban titullin e aplikacionit me rritje më të shpejtë që nga lansimi, shërbimi tani ka një punë të vështirë për të ruajtur rritjen me kalimin e kohës, ndërsa ka një konkurrencë të ashpër në treg.