Trendet e marketingut dixhital për t’u patur nën vëzhgim në 2023

Një trend i marketingut që ka fituar një rëndësi kritike gjatë disa viteve të fundit është një theks në rritje në suksesin e klientit dhe duke i dhënë përparësi mbajtjes. Forcimi dhe zhvillimi i mëtejshëm i marrëdhënieve ekzistuese me klientët – në krahasim me kërkimin gjithmonë të klientëve të rinj – mund të çojë në rritjen e biznesit.

Shumë biznese po i drejtohen mikro-ndikuesve dhe krijuesve të përmbajtjes për të promovuar produktet e tyre dhe për të rritur shitjet e tyre. Një raport i fundit nga Polaris Market Research vlerëson se të ardhurat globale të platformës së marketingut me ndikim do të arrijnë gati 92 miliardë dollarë deri në vitin 2030 dhe do të rriten me një normë të përbërë të rritjes vjetore (CAGR) prej më shumë se 30%.

Në hapësirën B2B, kompanitë po zbulojnë se ekspertët në fushën e tyre mund t’i ndihmojnë ata të nxisin shitjet. Mikro-ndikuesit janë të një rëndësie të veçantë për markat. Ata shpesh kanë 10,000–100,000 ndjekës dhe priren të kenë një kosto më të ulët se ndikuesit me miliona ndjekës, ndërkohë që ende ofrojnë angazhim me ndikim.

Ndikuesit kanë provuar të jenë mjaft efektivë në marketingun e konsumatorëve në platforma si Instagram dhe TikTok, por në biznes, shumica e blerësve të mundshëm mund të gjenden në LinkedIn.

Vlen gjithashtu të përmendet se shumë nga qasjet e marketingut me ndikim që shohim në LinkedIn gradualisht bindin drejtuesit kryesorë në drejtimin e produkteve ose shërbimeve specifike përmes përdorimit të blogjeve, videove dhe përmbajtjeve të tjera të krijuara nga përdoruesit. Blerësit në LinkedIn shpesh përfaqësojnë objektiva me vlerë të lartë dhe vendimmarrës që ia vlen të formësojnë fushatat e marketingut përreth.

Përpjekjet për të aplikuar mënyra të reja dhe krijuese për të arritur njerëzit dhe klientët potencialë gjithashtu vazhdojnë të rriten. Kompanitë tani mund të eksplorojnë mënyra për të përdorur ekranet inteligjente, sinjalistikën dhe përvojat jashtë shtëpisë për të ofruar reklama dhe për të angazhuar klientët.

Nga përvojat zhytëse te realiteti virtual, është magjepsëse të mendosh se çfarë do të bëhet e rëndësishme në marketing. Shumë njerëz po projektojnë rritje eksponenciale për metaversin, i cili potencialisht mund të hapë një kufi krejtësisht të ri për marketingun dixhital. Në fakt, një raport i McKinsey (nëpërmjet VentureBeat) vlerësoi se metaversi mund të arrijë deri në 5 trilion dollarë në vlerë deri në vitin 2030.

Podkastet B2B gjithashtu mbeten të rëndësishme. Ndërsa formati i podkasteve po evoluon vazhdimisht ndërsa shfaqjet e mëdha në Spotify dhe kanalet e tjera fitojnë shikueshmëri më të madhe, ato ka të ngjarë të mos shkojnë askund. Të dhënat e publikuara nga Statista vlerësojnë se do të ketë 164 milionë dëgjues mujor podcast në SHBA në vitin 2024.