Turistët sjellin 624 milionë euro në vetëm 3 muaj, dyfishohen shpenzimet e tyre

Shqipëria duket se po shkon drejt vitit më të mirë historik të turizmit, sa i përket prurjeve të të huajve. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë në bilancin e pagesave tregojnë se shpenzimet e të huajve në Shqipëri në 3 muajt e parë të vitit arritën në një nivel prej 624 milionë euro ose rreth 50% më shumë se tremujori i parë i vitit 2022.

Më shumë të ardhura po hyjnë në ekonominë e vendit tonë teksa numri i të huajve nga viti në vit është shtuar ndjeshëm. Shpenzimet e të huajve kanë shënuar nivelin më të lartë për periudhën janar-mars, edhe përpara pandemisë, duke u dyfishuar.

Sipas përfaqësuesve të këtij tregu, të ardhurat janë në rritje për shkak edhe të inflacionit të lartë të çmimeve.

Teksa prurjet e të huajve në vend janë të larta dhe çmimet në vend po rriten vit pas vit, kreu i unionit turistik, Rahman Kasa, thekson se duhet të konsiderohet edhe ajo që turistët marrin pas. Sipas tij, cilësia e shërbimit rrezikohet nga mungesat në krahun e punës.