​Twitter do të heqë llogaritë që promovojnë platformat e tjera sociale

Twitter njoftoi sot se do të heqë vetëm llogaritë e krijuara vetëm për të promovuar platforma të tjera sociale dhe përmbajtje që përmbajnë lidhje ose emra përdoruesish.

Lëvizja do të ndikojë në përmbajtjen e platformave të mediave sociale si Facebook dhe Instagram në kuadër të kompanisë Meta, si dhe platformat Mastodon, Trut social, Traibel, Nostr dhe Post të cilat lejojnë duke publikuar më shumë përmbajtje, sipas një deklarate nga kompania Twitter.

Pasi kompania Twitter u ble nga miliarderi amerikan Elon Musk, CEO i Tesla, ndryshimi i politikës së biznesit të kësaj platforme sociale u pasua me veprime kaotike.

Javën e kaluar, u suspenduan llogaritë në Twitter të gazetarit të British Times Ryan Mace dhe Post Drew Harwell, gazetarit të CNN, Donnie O’Sullivan, Zërit të Amerikës Steve Herman, gazetarit të info-portalit të Nju Jorkut Mashable Matt Binder, si dhe llogaria e gazetari i pavarur Aaron Rupar që ndjek politikën amerikane.

Pas anketimit të 3.6 milionë përdoruesve të Twitter-it, pronari i ri i kompanisë njoftoi se do të heqë pezullimet dhe do të rivendosë llogaritë e gazetarëve në atë rrjet social, sepse 59 për qind e të anketuarve votuan për anulimin e menjëhershëm të vendimit të Musk.

Ndërkohë, Kombet e Bashkuara kanë vlerësuar se pezullimi është një “precedent i rrezikshëm”.

“Liria e medias nuk është një lodër,” tha zëvendës sekretarja e Përgjithshme e OKB-së Melissa Fleming.