Veçoritë e reja të Windows 11

Versioni i fundit i Windows 11 po merr veçori të reja, të cilat aktualisht po shfaqen në ndërtimet e Parashikimit. Versioni i ri mbërrin në të njëjtën kohë kur është zbuluar një gabim i ri i performancës në lidhje me shpejtësinë e transferimit të skedarëve. Fatkeqësisht, përditësimi i ri nuk e rregulloi këtë defekt.

Windows 11 22H2 u prezantua për herë të parë disa javë më parë. Ky përmirësim solli me vete një sërë ndryshimesh, të tilla si skedat në File Explorer, si dhe kthimin e disa funksioneve në Task Bar.

Preview Build 22621 tani sjell me vete edhe më shumë ndryshime në File Explorer, një mjet i ri i quajtur Veprimet e sugjeruara dhe rregullime të ndryshme të lidhura me sigurinë.

Shumica e veçorive të reja do të jenë të disponueshme globalisht, përveç njërës: Veprimet e sugjeruara. Ky funksion do të jetë i disponueshëm vetëm për përdoruesit në Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Meksikë.

Siç sugjeron emri, funksioni do t’i lejojë përdoruesit të sugjerojnë se çfarë të bëjnë me tekstin e kopjuar. Microsoft dha një shembull të kopjimit të një numri telefoni, i cili rezulton në Windows 11 që sugjeron që të bëni një telefonatë në aplikacionin Teams. Nëse kopjoni datën, Windows do të sugjerojë shtimin e ngjarjes në aplikacionin Calendar.

File Explorer po merr tre ndryshime të vogla për të përmirësuar përdorshmërinë e tij. Së pari, përdoruesit do të jenë në gjendje të vendosin skedarë dhe dosje të rëndësishme në faqen kryesore të aplikacioneve për qasje të shpejtë. Së dyti, përdoruesit do të jenë në gjendje të shohin ndryshimet e fundit të bëra në skedarët e përbashkët në Microsoft OneDrive. Dhe së treti, File Explorer do të “sigurojë sugjerime të personalizuara” sipas profilit të Microsoft 365 të një personi.

Sa i përket rregullimeve, Microsoft thotë se janë 30 gjithsej – nga problemet e fontit deri te Dyqani i Microsoft që përplaset papritur pas një përditësimi dhe ringarkimet e detyruara që ndikojnë në modalitetin EI në shfletuesin Edge.