YouTube teston sistemin Queue për aplikacionet në iOS dhe Android

YouTube ka filluar të testojë sistemin e saj “Queue” në iOS dhe Android. Funksioni është i disponueshëm në ueb prej vitesh tani dhe shfaqet në aplikacionet e YouTube në rrethana të caktuara – përdoruesit që kontrollojnë Chromecast-in e tyre me telefonat e tyre mund ta njohin atë, ashtu si ata që përdorin aplikacionet YouTube Music – por tani për përdoruesit e YouTube Premium zgjedhja e testit do të jetë në gjendje të shtojë video në një pirg që vepron si një listë luajtjeje e përhershme.

Pasi të aktivizoni veçorinë, do të keni akses te një buton i ri “Luaj këngën e fundit në radhë” në menynë me tre pika vertikale që shfaqet në miniaturat e videos. Prekja e tij do të shtojë videon në fund të radhës suaj – ose do të krijojë një radhë të re nëse nuk jeni duke parë një video.

Pasi videoja që po shikoni të përfundojë, aplikacioni do të fillojë të luajë videon tjetër në radhë dhe do të vazhdojë derisa të mbarojë. Ju gjithashtu mund t’i riorganizoni videot në radhë ose t’i hiqni ato. Nëse e mbyllni luajtësin, ose duke dalë plotësisht nga aplikacioni ose duke shtypur butonin “x” në shiritin e poshtëm, radha juaj do të fshihet, transmeton Telegrafi.

Nga The Verge shkruajnë se kur e hapën aplikacionin gjatë ditës së djeshme, atyre iu shfaq një mesazh që u tregonte se veçoria ishte tani në dispozicion për t’u testuar dhe se kishte një buton për ta aktivizuar

Nëse nuk e keni marrë atë mesazh dhe jeni abonent Premium, ju mund ta aktivizoni atë në mënyrë manuale duke klikuar në foton e profilit në këndin e sipërm djathtas, duke shkuar te Settings > Provoni veçoritë e reja, më pas duke lëvizur te “Queue” dhe duke shtypur butonin “Try it out”.

Sipas këtij mesazhi të cilësimeve, testi do të jetë i disponueshëm deri më 28 janar.

Testi nuk është domosdoshmërisht një shenjë se përdoruesit që nuk paguajnë do të jenë në gjendje të vendosin në radhë videot në çdo kohë së shpejti – testi i YouTube-it “foto-në-foto” për iOS përfundoi disa muaj përpara se funksioni të fillonte të shpërndahej.