Zbulohet se sa paguhet një mercenar i Wagner!

Merr fund enigma se sa paguhet një mercenar i Wagner. Sipas të dhënave një mercenar i Wagner paguhet 240,000 rubla, ose ndryshe 2700 euro në muaj, por paga mund të rritet në bazë të performancës. Sipas të dhënave të zbuluara nga shërbimet inteligjente britanike, vetëm në muajin janar, organizata kishte rreth 50 000 luftëtarë.

Kryengritja e grupit Wagner dhe anulimi i mëpasshëm i planeve nga kreu, Yevgueni Prigozhin, ka qenë në fokus ditët e fundit. Një imazh që për shumë ekspertë dhe zyrtarë të lartë nga vende të ndryshme është një shenjë “dobësie” e manifestuar nga Presidenti rus Vladimir Putin.

Grupi i themeluar nga Dmitri Utkin dhe tani i udhëhequr nga Prigozhin, pati mosmarrëveshje dhe tensione me ushtrinë ruse dhe Kremlinin për shkak të mungesës së ndihmës ushtarake në frontin e betejës.

Pavarësisht gjithë kësaj, organizata paraushtarake ka luajtur një rol kyç në arritjen e territoreve të ndryshme për trupat ruse të stacionuara në Ukrainë, siç është qyteti i Bakhmut.