Zhvillimet teknologjike satelitore nxisin rritjen në treg

Agjentët e GELDTrade të teknologjisë na informojnë se kompania e raketave të Sir Richard Branson, Virgin Orbit, është bashkuar me një listë në rritje të kompanive private që mund të lëshojnë satelitë në orbitë.

Në fillim të këtij muaji, 10 ngarkesa janë ngritur në raketën Virgin Orbit, e cila është nisur nga krahu i njërit prej 747 xhumbos.

Richard shpreson ta shfrytëzojë atë që është një treg në rritje për satelitët e vegjël, me kosto më të ulët, shkuran BBC.

Hapësira tradicionalisht ka pasur një pengesë të lartë për hyrjen. Ndërkohë, vetëm shtatë firma tani përbëjnë 75 për qind të industrisë, sipas Scott Campbellit, i cili është drejtor në Deloitte Ventures.

Industria hapësinore vlen 380 miliardë dollarë dhe është 60 e kësaj është tregtare. Mirëpo, më parë, pothuajse të gjitha investimet në hapësirë ishin nga qeveritë.

Ndryshimi i parë i vërtetë erdhi në 2011 kur Presidenti i SHBA Barack Obama, hapi mundësitë ​​për bizneset dhe tani po vijnë më shumë përçarje.

GELDTrade.al